Asma Yaprağında Taze Levrek Balığı Tarifi

Hazırlama dakikası: 15 Dk 

Pişirme süresi : 15  Dk

Kaç kişilik: 4 Kişi 

 

Malzemeler:

2  adet levrek 

10-20 adet asma yaprağı – Hafif haşlanmış.
8 adet defne yaprağı 

4 adet limon 
2-3 diş sarımsak 
Arzunuza göre zeytinyağı , tuz ve karabiber 

Hazırlanışı:

  •  Öncelikle levreklerimizi temizleyip ayıklıyoruz ve fileto olarak ayırıp 4 adet  fileto çıkartıyoruz. 
  •  Fırın tepsini folla veya pişirme kağıdı ile kaplıyoruz, 
  •  Fırının bir kösesine 3-4 adet asma yapacağının damarları üste gelecek sekilde balığı saracak  şekilde yan yana dizipbir adet fileto balığı üstüne yerleştiriyoruz. 
  •  Balığın üstüne taze çekilmiş karabiberimizi, tuzu ekleyip biraz zeytinyağı döküyoruz sonrasında  ince dilimlenmiş kabuğu çıkartılmış yarım limon dilemlerini, 2 şer adet defne yaprağını yerleştirip filetoları asma yapraklarına sarıyoruz. Pişerken asma yaprakları kurumasın diye yaprakların üzerine tekrar zeytinyağı gezdiriyoruz. 
  •  Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz. 
  •  Servis etmeden önce küçük bir tavada zeytinyağını kızdırıyoruz ve kızan zeytinyağında ayıklanmış sarımsakları yaklaşık bir dakika yağı ve sarımsakları yakmadan kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. 
  •  Fırından balıkları alıp tabaklara servis ederken sarımsakları çıkartıp kızgın zeytinyağını balıkların üstüne döküp servise ediyoruz.

Bu kategorideki diğer maddeler;

Balık Tüketiminin Önemi

Devamını Oku

Tam Buğday Ekmek mi? Beyaz Ekmek mi?

Devamını Oku

Probiyotikler

Devamını Oku

Bal mı? Pekmez Mi?

Devamını Oku

Şeker Tüketimine Son Veren Besinler!

Devamını Oku

Sahurda Nasıl Beslenmeli?

Devamını Oku

Ramazan'da Nasıl Beslenmeli?

Devamını Oku

Spirulina Nedir?

Devamını Oku

Kahvaltının Önemi

Devamını Oku

Çiftlik Salata Tarifi

Devamını Oku

Patatesli Mantar Tarifi

Devamını Oku

Doğal Şifa: Kudret Narı

Devamını Oku

Fırında Palamut Tarifi

Devamını Oku

Fırında Lüfer Tarifi

Devamını Oku

Taze Enginar Salatası Tarifi

Devamını Oku

Her Derde Deva: Keçiboynuzu

Devamını Oku

Besinler Ruh Halini Etkiler Mi?

Devamını Oku

Daha Az Yemek Yemek Için 6 Öneri

Devamını Oku

Mutluluk Diyeti: 5 Gülümseten İpucu

Devamını Oku

Kendi Meyveli Sodanı Yap!

Devamını Oku

Kalbin İçin Tüket!

Devamını Oku

Tuzu Azalt, Yaşam Kaliteni Arttır!

Devamını Oku

Vitaminler ve Mineraller

Devamını Oku

Sağlıklı ve Zararlı Yağlar

Devamını Oku

Kefir’in 100 faydası

Devamını Oku

Kolesterol ve Sağlığın

Devamını Oku

Yılbaşı Sofrasından Sağlıklı Kalkmanın 10 Yolu

Devamını Oku

Bir Akdeniz Mucizesi; Zeytinyağı

Devamını Oku

Ramazanda Beslenme Önerileri

Devamını Oku

Ramazanda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Devamını Oku

Kurban Eti Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey!

Devamını Oku

Zencefilgillerin Mucizesi

Devamını Oku

Sağlıklı ve Düzenli Beslenmede Sebze Meyve Sularının Önemi

Devamını Oku

Dünya Süt Günü

Devamını Oku

Vitamin Deposu Ev Yapımı LİMONATA!

Devamını Oku

Limon Mu? Sirke Mi?

Devamını Oku

Bağışıklık Sistemimizi Güçlendiren Besinler

Devamını Oku

Neden Su İçmeliyiz?

Devamını Oku

Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

senCard kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Çerez Bildirimi, Gizlilik Bildiriminin bir parçasıdır. Daha detaylı bilgi için Çerez Politikamıza bakınız. Çerezleri Kabul Ediyorum / Kabul Etmiyorum

x