Asma Yaprağında Taze Levrek Balığı Tarifi
Hazırlama dakikası: 15 Dk
Pişirme süresi : 15 Dk
Kaç kişilik: 4 Kişi
Malzemeler:
2 adet levrek
10-20 adet asma yaprağı – Hafif haşlanmış.
8 adet defne yaprağı
4 adet limon
2-3 diş sarımsak
Arzunuza göre zeytinyağı , tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
- Öncelikle levreklerimizi temizleyip ayıklıyoruz ve fileto olarak ayırıp 4 adet fileto çıkartıyoruz.
- Fırın tepsini folla veya pişirme kağıdı ile kaplıyoruz,
- Fırının bir kösesine 3-4 adet asma yapacağının damarları üste gelecek sekilde balığı saracak şekilde yan yana dizipbir adet fileto balığı üstüne yerleştiriyoruz.
- Balığın üstüne taze çekilmiş karabiberimizi, tuzu ekleyip biraz zeytinyağı döküyoruz sonrasında ince dilimlenmiş kabuğu çıkartılmış yarım limon dilemlerini, 2 şer adet defne yaprağını yerleştirip filetoları asma yapraklarına sarıyoruz. Pişerken asma yaprakları kurumasın diye yaprakların üzerine tekrar zeytinyağı gezdiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz.
- Servis etmeden önce küçük bir tavada zeytinyağını kızdırıyoruz ve kızan zeytinyağında ayıklanmış sarımsakları yaklaşık bir dakika yağı ve sarımsakları yakmadan kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
- Fırından balıkları alıp tabaklara servis ederken sarımsakları çıkartıp kızgın zeytinyağını balıkların üstüne döküp servise ediyoruz.