Patatesli Mantar Tarifi

Patatesli Mantar Tarifi

Hazırlama süresi: 8-10 dk. 

Pişirme süresi: 30 dk.

Servis önerisi: 4 kişi 

 
Malzemeler:

İki paket kültür mantarı, yaklaşık 600-650 gr 

9-10 adet küçük taze patates 

4 - 5 adet sivribiber 

2- 3 diş sarımsak 

5-6 dal taze biberiye 

1-2 dal taze kekik (ya da kuru kekik) 

4 çorba kaşığı zeytinyağı 

Arzunuza göre tuz, karabiber, kırmızı pul biber


Hazırlanışı:

  •  Mantarları, patatesleri ve biberleri yıkayıp küçük küçük doğruyoruz, biberler biraz daha iri kalabilir. 
  •  Tüm sebzeleri bir kaba koyup üzerine zeytinyağı ve ekleyin tuz, karabiber, kekik kırmızı pul biber de ekleyerek bu kapta iyice karıştırıyoruz. Sonrasında, önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 30 dk. pişiriyoruz.  
  • Bu karışımı balık ve et yemeklerinin yanında garnitür olarak da servis edebilirsiniz. 

Bu içerik, Şef Metin Süerkan tarafından, senCard için özel olarak hazırlanmıştır.

Bu kategorideki diğer maddeler;

Balık Tüketiminin Önemi

Devamını Oku

Tam Buğday Ekmek mi? Beyaz Ekmek mi?

Devamını Oku

Probiyotikler

Devamını Oku

Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

senCard kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Çerez Bildirimi, Gizlilik Bildiriminin bir parçasıdır. Daha detaylı bilgi için Çerez Politikamıza bakınız. Çerezleri Kabul Ediyorum / Kabul Etmiyorum

x