Zencefilgillerin Mucizesi



Zencefil; tropikal iklimlerde yetişeilen yumru köklü sarımtırak bir bitkidir. Düğüm şeklinde yetişen zencefil bitkisinin kökleri toprağın yaklaşık 1 karış altında kalır. Zencefil, ana vatanı Asya'da özellikle çokca tüketilen ve şifa dağıtan bir bitki çeşididir. Zencefil, özellikle hazımsızlıklarda ve çeşitli mide hastalıklarında, ishal ve mide bulantılarının tedavilerinde kullanılırken, ayrıca eklem iltihaplanmalarında, gaz spazmlarında da kullanılır. Zencefilin haklı şöhretinin temel nedenlerinden biri, özellikle soğuk algınlıklarına birebir olmasından kaynaklanmaktadır. Zencefil bitkisinin soğuk algınlıklarına çok iyi geldiği bütün bir dünyada bilinen bir gerçektir.

Yapısal olarak zencefil, B3, B6 vitaminlerini ve demir, kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum, magnezyum minerallerini içermektedir. Modern ve geleneksel tıp bu besini ve baharatını sıkça kullanmaktadır. Hastalıklara karşı kalkan görevi görmesi için zencefil tüketimi oldukça önemlidir. Zencefilin hem mikrop öldürücü özelliği, hem de bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği vücudu hastalıklara karşı dirençli hale getirerek seni korur. Üst solunum yollarını rahatlatarak daha rahat nefes almanı sağlar. Anti-emflamatuar özelliği ile kronik ağrı tedavisinde de oldukça etkili olduğu gibi, zencefilin, taze veya toz olarak tüketilmesi kolesterol düşürücü özellikleri ile kalp hastalıklarına karşı da koruyucu etkiler barındırır.

Zencefil, çay olarak, toz halinde bal ile karıştırılarak veya en etkili olarak; taze zencefilin suyunu sıkarak ve limon ile karıştırarak tüketilebilir. Bunlar dışında zencefil; alkollü, alkolsüz içeceklerde, çorbalarda, tavuk, balık ve et yemeklerinde, soslarda, hamur işi ve tatlılarda, gerek aroma verici gerekse doğal bir renklendirici olarak kullanılabilir. Zencefil seni kış ayları hastalıklarından korumanın yanı sıra, bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudundaki mikrop, bakteri, kötü huylu hücreleri yok edebilecek zenginliğe sahiptir.

Diğer adı Hint safranı olan zerdeçal da, zencefilgiller ailesinden başka bir besindir. Zerdeçal, bol miktarda A ve E vitamini içermektedir ayrıca demir, manganez B6 vitamini, potasyum ve bakır bakımında oldukça zengindir. Ayrıca, zerdeçal egzersize bağlı kas hasarını azaltmaya yardımcı olduğu bilinmektedir.


Zencefilgiller neden önemlidir?

  • Soğuk algınlığı ile savaşmaya destek olur,
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir,
  • İştah açıcıdır,
  • Kanın temiz kalmasını sağlar,
  • Mide aktivitesini düzenler,
  • Mide bulantılarını giderir,
  • Mide ağrılarında ve hazımsızlığa iyi gelir,
  • Bağırsaklardan atılamayan gazların kolaylıkla atılmasını sağlar,
  • Ağrı yönetimine olumlu etki eder,
  • Solunum yollarını rahatlatır,
  • Kanı daha akışkan hale getirir,
  • Vücuda sıcaklık verir,
  • Kalp ritminin düzene sokar,
  • Romatizmal hastalıkların tedavisinde kullanılır,
  • Baş ağrılarını giderir,
  • Uyku kalitesini arttırır,
  • Kandaki kollesterolu dengeler,
  • Serbest radikallerin oluşmasını önleyerek hücreleri korur,
  • İçecek ve yemeklere lezzet vericidir.



Bu kategorideki diğer maddeler;

Balık Tüketiminin Önemi

Devamını Oku

Tam Buğday Ekmek mi? Beyaz Ekmek mi?

Devamını Oku

Probiyotikler

Devamını Oku

Bal mı? Pekmez Mi?

Devamını Oku

Şeker Tüketimine Son Veren Besinler!

Devamını Oku

Sahurda Nasıl Beslenmeli?

Devamını Oku

Ramazan'da Nasıl Beslenmeli?

Devamını Oku

Spirulina Nedir?

Devamını Oku

Kahvaltının Önemi

Devamını Oku

Çiftlik Salata Tarifi

Devamını Oku

Patatesli Mantar Tarifi

Devamını Oku

Doğal Şifa: Kudret Narı

Devamını Oku

Fırında Palamut Tarifi

Devamını Oku

Fırında Lüfer Tarifi

Devamını Oku

Taze Enginar Salatası Tarifi

Devamını Oku

Asma Yaprağında Taze Levrek Balığı Tarifi

Devamını Oku

Her Derde Deva: Keçiboynuzu

Devamını Oku

Besinler Ruh Halini Etkiler Mi?

Devamını Oku

Daha Az Yemek Yemek Için 6 Öneri

Devamını Oku

Mutluluk Diyeti: 5 Gülümseten İpucu

Devamını Oku

Kendi Meyveli Sodanı Yap!

Devamını Oku

Kalbin İçin Tüket!

Devamını Oku

Tuzu Azalt, Yaşam Kaliteni Arttır!

Devamını Oku

Vitaminler ve Mineraller

Devamını Oku

Sağlıklı ve Zararlı Yağlar

Devamını Oku

Kefir’in 100 faydası

Devamını Oku

Kolesterol ve Sağlığın

Devamını Oku

Yılbaşı Sofrasından Sağlıklı Kalkmanın 10 Yolu

Devamını Oku

Bir Akdeniz Mucizesi; Zeytinyağı

Devamını Oku

Ramazanda Beslenme Önerileri

Devamını Oku

Ramazanda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Devamını Oku

Kurban Eti Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey!

Devamını Oku

Sağlıklı ve Düzenli Beslenmede Sebze Meyve Sularının Önemi

Devamını Oku

Dünya Süt Günü

Devamını Oku

Vitamin Deposu Ev Yapımı LİMONATA!

Devamını Oku

Limon Mu? Sirke Mi?

Devamını Oku

Bağışıklık Sistemimizi Güçlendiren Besinler

Devamını Oku

Neden Su İçmeliyiz?

Devamını Oku

Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

senCard kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Çerez Bildirimi, Gizlilik Bildiriminin bir parçasıdır. Daha detaylı bilgi için Çerez Politikamıza bakınız. Çerezleri Kabul Ediyorum / Kabul Etmiyorum

x