Yılbaşı sofraları çok fazla kalori alımına sebep olabilir. Bu yüzden menü hazırlanırken belli noktalara dikkat etmek gerekir.
Daha fazla gıda tüketebilmek adına akşam yemeğine çok aç oturmak mide rahatsızlıklarına ve dengesiz kilo almanıza neden olabilir. Bu nedenle öğünlerinizi atlamamaya dikkat edin. Aynı günün sabahı peynir, yumurta ve 2 dilim tahıllı ekmekten oluşan doyurucu bir kahvaltı yapın. Öğle yemeğinizde ise etli bir salata veya çorba gibi hafif besinler tüketebilir, akşam yemeğine kadar arada kuru yemiş ve kuru meyve gibi atıştırmalıklar yardımcı olabilir.
Hazımsızlık ve fazla kalori gibi sorunlarla karşılaşmamak adına yılbaşı sofralarınızda kızartma ve kavurma yöntemleri yerine, soteleme yöntemini tercih edin.
Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi kuruyemişlerin tüketim miktarını abartmamak önemlidir. Kuruyemişlerin bir çoğu her ne kadar kalp damar sağlığı için faydalı doymamış yağ grubu içerseler de adeta birer kalori depolarıdır. Örneğin 100 gram badem ile çam fıstığı 600’ar kalori, 100 gram fıstık 560 kalori gibi yüksek kalori değerine sahiptir.
Sofralarınızı ana yemek olarak süsleyecek olan hindi veya tavuğun fırın veya ızgarada pişmiş olmasına dikkat edin. Kızartılmış etler karşınıza fazla kalori ve sindirim sorunlarını karşınıza çıkarabilir.
Küçük servis tabağı kullanarak, belirli aralıklarla küçük porsiyonlar hazırlayabilirsiniz. Böylece kalori alımını dengeleyebilir, hazımsızlık sorununun önüne geçmiş olursunuz.
Meze ve salatanızı mayonez yerine yoğurt ile hazırlamak, fazla yağ almanıza engel olacaktır. Ayrıca sofranızda yer alacak olan peynir ve şarküteri çeşitlerinin de az yağlı olmasına dikkat edin.
Yılbaşı günü sabah itibari ile en az 2 litre su tüketmeye özen gösterin. Gün boyunca çay ile kahveyi az tüketmeye çalışın. Asitli ve gazlı içecekler yerine mineralli suları tercih etmeniz durumunda toksinleri daha çabuk atmanızı ve ertesi güne baş ağrısız ve daha enerjik başlarsınız.
Yılbaşı sofralarınızda mutlaka sebze yemeklerine yer verin. Sebzelerin içerdiği posa ile sindirim sisteminize destek olabilir, daha az kaloriyle doygunluk seviyesine ulaşabilirsiniz. Bunun yanında beyaz ekmek ve pilav gibi karbonhidrat içeren besinleri tüketmeyerek bu gece alacağınız fazla kalorileri dengeleyebilirsiniz.
Zeytinyağlı mezelerden oluşan bir tabak hazırlayarak açlığınızı bastırın. Ana yemek sırasından yemeğinizin yanında mutlaka salata tüketin. Tatlı ve meyve için en az 2 saat bekleyin.
Dikkat etmeniz gereken en önemli şey, boş mideye alkol almamak olmalı. Boş mideyle tüketilen alkol daha hızlı emileceği için vücudumuz alkolün baş ağrısı gibi etkilerini daha fazla hissedecektir. Maya içerikli alkoller daha fazla baş ağrısı yaparlar.
senCard kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Çerez Bildirimi, Gizlilik Bildiriminin bir parçasıdır. Daha detaylı bilgi için Çerez Politikamıza bakınız. Çerezleri Kabul Ediyorum / Kabul Etmiyorum
x