Fırında Palamut Tarifi

Fırında Palamut Tarifi

Hazırlama süresi: 10 dk. 

Pişirme süresi: 30 dk.

Servis önerisi: 4–5 kişi 

 
Malzemeler:


2 adet palamut

2 adet domates 

2 adet patates 

2 adet soğan 

1 adet limon 

5-6 dal maydanoz 

2-3 diş sarımsak 

Tuz, karabiber, zeytinyağı 



Hazırlanışı:

      • Önce Palamutu temizleyip kalın halkalar halinde dilimliyoruz.
      • Tüm sebzeleri de ince halkalar şeklinde kesiyoruz.  
      • Fırın tepsisini yağlayıp patatesler altta, soğanlar üstte kalacak şekilde halkalar halinde diziyoruz.
      • Palamutları patateslerin üstüne koyup tuz, karabiber ve zeytinyağından yapmış olduğunuz karışımı azar azar sürün
      • Limon dilimlerini ve maydanoz yapraklarını da en üste ekleyip tekrar biraz tuz, karabiber ve yağ karışımından gezdirip yağlı kağıt ile fırını tepsisini tamamen kapatıyoruz. 
      • Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 30 dk. kadar pişirin.

Bu içerik, Şef Metin Süerkan tarafından, senCard için özel olarak hazırlanmıştır.

Bu kategorideki diğer maddeler;

Balık Tüketiminin Önemi

Devamını Oku

Tam Buğday Ekmek mi? Beyaz Ekmek mi?

Devamını Oku

Probiyotikler

Devamını Oku

Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

senCard kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Çerez Bildirimi, Gizlilik Bildiriminin bir parçasıdır. Daha detaylı bilgi için Çerez Politikamıza bakınız. Çerezleri Kabul Ediyorum / Kabul Etmiyorum

x